Wij verhuren lasergamepistolen voor € 5,70 per lasergun per dag. Bij een bestelling krijg je altijd 4 gratis doelwitten mee voor het spelen van het targetspel. Ook hebben we pakketten die we aanbieden. Alle informatie vind je bij Huren.
De lasergamepistolen zijn helemaal veilig. Ze hebben namelijk geen echte laserstraal (die gevaarlijk kan zijn voor de ogen), maar infraroodlicht in vier verschillende (team)kleuren.
Lasergamen kan overdag, in schemer en in het donker. Overdag kun je het beste in een bosachtige omgeving lasergamen, want in fel licht zie je de lichten niet goed. De schemertijd is eigenlijk het coolst. In het donker zie je de lichtjes het best, maar moet je natuurlijk oppassen dat je nergens tegenaan botst. Zelf vinden wij lasergamen in het bos supertof, maar een speeltuintje met wat bosjes of een grote schuur met voldoende schuilplekken voldoen ook prima!
Hoe werkt een lasergun?
Op de lasergun zitten een aantal knoppen:
LEVENS
Je hebt drie levens. Als er op je gun geschoten wordt, gaan er levens af. Wanneer een leven voor één derde op is begint het balkje langzaam te knipperen, bij twee derde snel en als het leven ‘op’ is, valt het licht uit. Als alle drie de balkjes uitgevallen zijn, ben je ‘dood’. Bij sommige spellen moet je door een begeleider tot leven gewekt worden*.
TEAMKLEUR
Om te lasergamen heb je verschillende teams nodig. Als je op deze knop drukt, verandert de teamkleur. De teamkleuren zijn blauw, rood, groen en wit. Met deze knop kunnen dus vier verschillende teams gemaakt worden.
SCHIETSTERKTE
Wanneer op deze knop gedrukt wordt, verandert de schietsterkte waardoor bijvoorbeeld van een snelle schietstand met weinig schade (dus weinig levens eraf) naar een langzame schietstand met veel schade (dus veel levens eraf) kan worden geswitcht.
HERLADEN
Na een aantal schoten zijn de ‘kogels’ op; het magazijn kan bij gevuld worden door op de knop te drukken. Het aantal kogels per magazijn hangt af van de schietstand.
*Het ‘tot leven wekken’ kan worden gedaan door de gun aan en uit te zetten en de teamkleur naar de oorspronkelijke kleur te zetten. Het is handig om dit niet aan de groep te vertellen, zodat de spelers het niet zelf kunnen doen.